Voetzorg bij Diabetes

Door de ziekte Diabetes Mellitus kunnen de bloedvaten en zenuwen in uw voeten beschadigd raken. U ervaart dan minder gevoel in uw voeten. Hierdoor heeft u een verhoogd risico om ongemerkt wondjes op te lopen. 

 

Om die wondjes te voorkomen moet u goed letten op sokken en schoenen. Controleer deze voordat u ze aantrekt, een klein steentje of een losse naad in de schoen kan wondjes veroorzaken zonder dat u dit voelt.

 

Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat u uw voeten goed verzorgd en vooral correct verzorgd. Bij voeten van een cliënt met Diabetes is het vooral nodig dat er geen drukplekken zijn, dus eelt verwijderen en/of likdoorns en uiteraard het juist knippen van de nagels en het verzorgen van de nagelomgeving.

Waarom is het zo belangrijk om naar de Medisch Pedicure te gaan als u Diabetes heeft?

Daarbij kan een Medisch pedicure natuurlijk helpen, vooral als u er niet meer goed bij kunt. Een ander heel belangrijk punt van naar een Medisch Pedicure gaan is controle op wondjes, ontstekingen, de algemene situatie van uw voeten. Vaak wordt u dan ook, bij een verhoogd risico, doorgestuurd door uw huisarts of Podotherapeut.

 

Wij kunnen informatie geven over wat het beste is voor uw voeten, betreffende de juiste crème, sokken en schoeisel. Daarbij weten wij u door te verwijzen naar de juiste disciplines wanneer er meer hulp nodig is voor u.

Voor meer informatie over vergoedingen en de cosmetische bijdragen klik hier.